Θυμάστε τα περσινά πλέι άουτ, αυτά που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη Super League 1 με την συμμετοχή των οχτώ εκ των 14 ομάδων; Ε, τα φετινά θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Άκρως ποδοσφαιρικό και σίγουρα μη αναμενόμενο το ξεκίνημα των φετινών πλέι άουτ στη Super League.

Ουδείς περίμενε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα σκορ δηλαδή. Όχι αυτές καθ’ αυτές τις νίκες των ΑΕΛ και Λαμία, όπως και τον βαθμό του ΟΦΗ. Αλλά την σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα των περισσότερων ομάδων που καίγονται για βαθμό ή βαθμούς.

Χαμός στην βαθμολογία και πλέον, ελαχιστοποιούνται τα αδιάφορα ματς τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές. Μετά, ίδωμεν…

Πέρυσι είχαμε έναν Πανιώνιο να μεταμορφώνεται σε «Μπαρτσελόνα» με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα πρώτα πέντε ματς, αλλά να μην την γλιτώνει.

Τον Παναιτωλικό να δείχνει εξίσου όμοια… καταλανικά στοιχεία με μόλις μία ήττα στα επτά ματς και παραμονή.

Και την Ξάνθη να την… πληρώνει λόγω της φερόμενης ως πολυϊδιοκτησίας με την αφαίρεση των επτά βαθμών. Οι υπόλοιποι πέντε, χαλαροί και ωραίοι.

Τι παίζει φέτος

Θα δούμε και φέτος «Μπαρτσελόνες»; Η 1η αγωνιστική σα να μας προϊδεάζει…

ΑΕΛ, ΟΦΗ και Παναιτωλικός η 3άδα του «πολέμου». Η Λαμία δείχνει να ξεμπερδεύει, αλλά δεν είναι αδιάφορη. Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα να παίξουν το ρόλο του ρυθμιστή. Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης ήδη, παρουσιάζουν σημάδια… παραίτησης.

Η ΑΕΛ έβαλε μπουρλότο. Και πολύ καλά έκανε. Μεστή και σοβαρή εμφάνιση στη Ριζούπολη. Νίκη που δίνει ενδιαφέρον στο μίνι αυτό πρωτάθλημα. Ευτυχώς δηλαδή.

Απέδειξε πόσο σκληρό καρύδι (θα) είναι για όλους. Φανερό ότι παλεύει μόνη της. Έγινε κατανοητό και αντιληπτό κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ο Φέστα έχει μαζέψει τα ασυμμάζευτα, έχει καλύτερα αποτελέσματα από τους προκατόχους του. Κυρίως λόγω των συγκεκριμένων νέων αποκτημάτων (Μαξιμένκο,  Κολομπίνο, Ακούνια), αλλά την αναγέννηση δύο παλαιών (Ζίζιτς, Ντουρμισάι).

Ο ΟΦΗ πήρε βαθμό στο Βόλο επειδή εκμηδένισε τα αμυντικά του λάθη και έδειξε πειθαρχία και προσήλωση στον αμυντικό σχεδιασμό του Νιόπλια. Τον βοήθησε ο κακός αγωνιστικός χώρος και το κίνητρο που δεν έχουν οι παίκτες του Λόπεθ.

Επιθετικά οι Κρητικοί έδειξαν πως δεν μπορούν να βελτιωθούν πάρα πολύ. Αλλά τα μηνύματα που έστειλαν είναι ελπιδοφόρα και ικανά να οδηγήσουν στη σωτηρία.

Στο ντέρμπι του Αγρινίου, η Λαμία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα παιδικά λάθη του αντιπάλου. Ευστοχία που άγγιξε το 90% (δύσκολο να το ξανακάνει) και νίκη που δείχνει πως δεν θα κινδυνέψει. Μόνο αν αυτοκτονήσει.

Σε αντίθεση δηλαδή με τον Παναιτωλικό. Δεν είναι ήττα που προβληματίζει. Αλλά ο τρόπος που ήρθε. Χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει το κλίμα. Η διακοπή θα του κάνει καλό.

Κάθε αγωνιστική στα πλέι άουτ της Super League από δω και πέρα θα έχει σίγουρα ένα ματς «τελικό» για τις δύο ομάδες. Και δύο με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

1η αγωνιστική

Σάββατο 20/3

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-2
Βόλος – ΟΦΗ 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0
Παναιτωλικός – Λαμία 0-3

2η αγωνιστική

Σάββατο 3/4

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 15:00
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 17:15
ΑΕΛ – Παναιτωλικός 19:30
Λαμία – Βόλος 19:30

3η αγωνιστική

Σάββατο 10/4

Βόλος – Παναιτωλικός 15:00
Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 17:15
Ατρόμητος – ΑΕΛ 19:30
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 19:30 (Δευτέρα 12/4)

4η αγωνιστική

Σάββατο 17/4

ΟΦΗ – Ατρόμητος 15:00
Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 17:15
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 19:30
Λαμία – ΑΕΛ 19:30 (Δευτέρα 19/4)

5η αγωνιστική

Σάββατο 24/4

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 15:00
ΑΕΛ – ΟΦΗ 17:15
Ατρόμητος – Λαμία 19:30
Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 19:30 (Δευτέρα 26/4)

6η αγωνιστική

Σάββατο 8/5

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 19:30
Βόλος – ΑΕΛ 19:30
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 19:30
Λαμία – ΟΦΗ 19:30

7η αγωνιστική

Σάββατο 15/5

ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 19:30
Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 19:30
Ατρόμητος – Βόλος 19:30
ΟΦΗ – Παναιτωλικός 19:30

https://www.sportime.gr/