H κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα self test, έχει ως στόχο να ανοίξει σταδιακά τα καταστήματα και τα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις πάντα με όπλο τα self test. Μία φορά την εβδομάδα θα είναι υποχρεωτικό self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς. Υποχρεωτικό θα είναι και για ναυτικούς, εστίαση και τουρισμό. Ανοίγει η πλατφόρμα self-testing.gr. με την διενέργεια ατομικών τεστ στο σπίτι από τους πολίτες μία φορά την εβδομάδα θα υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης ασυμπτωματικών αλλά και συμπτωτικών ασθενών δηλαδή ανθρώπων που πρόκειται να εμφανίσουν συμπτώματα μέσα σε 1-2 μέρες.

Έτσι θα μπορέσουν οι επιστήμονες να απομονώσουν ανθρώπους και θα είναι πιο εύκολη η ιχνηλάτιση των επαφών για να προληφθεί η διασπορά του ιού. Το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και συμπτωματικά τεστ. Ο πολίτης που έχει πυρετό και συμπτώματα κορονοϊού αλλά το self test είναι αρνητικό θα πρέπει να επαναλαμβάνει μοριακό.

Παράλληλα θα συνεχίσουν οι ελεγχοι του ΕΟΔΥ σε κλειστές δομές αλλά και «κόκκινες περιοχές». «Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους ή δραστηριότητες υψηλού κινδύνου», είπε ακόμη, δείχνοντας πως το επόμενο διάστημα θα χρησιμοποιηθούν όλα τα «όπλα» ώστε να έρθει το πολυπόθητο άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Συνεπώς η κυβέρνηση ανακοινώσει το άμεσο άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων βάζοντας στο τραπέζι διπλή μάσκα για κλειστούν χώρους (πχ σούπερ μάρκετ) και self τεστ για εργαζόμενους σε καταστήματα, για τους οποίους δεν θα είναι υποχρεωτικό

Πηγή: Dikaiologitika.gr