Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος Super League Interwetten με την ίδια μορφή για δεύτερη σεζόν, δίνει την ευκαιρία για συγκρίσεις της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με αυτή του 2019-20.

Αρκετές ομοιότητες, αλλά και κάποιες θεαματικές μεταβολές για συγκεκριμένες ομάδες παρουσιάζει η σύγκριση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας με την αντίστοιχη περσινή.

Η διατήρηση των πέντε από τις έξι ομάδες στα Playoffs είναι η πρώτη ομοιότητα της περσινής με τη φετινή σεζόν. Ο Αστέρας Τρίπολης αντικατέστησε τον ΟΦΗ μόνο, χάρη στη μεγάλη διαφορά συγκομιδής, που παρουσίασαν οι δύο ομάδες από χρόνια σε χρονιά. Ο Αστέρας ήταν άλλωστε και η ομάδα που ανέβασε πολύ τον πήχη της διεκδίκησης της έκτης θέσης, από τους 34 που ήταν αρκετοί πέρσι, στους 42 φέτος.

Ο Αστέρας βελτιώθηκε κατά 12 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ έχει τη μεγαλύτερη απώλεια, 15 βαθμών. Ο ΟΦΗ είχε και τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων, καθώς έχασε οκτώ και από την πέμπτη πέρσι, βρέθηκε στην 13η φέτος.

Το θετικότερο πρόσημο όλων το είχε ο Άρης με 17 βαθμούς περισσότερους από πέρσι και άνοδο τεσσάρων θέσεων

Τρεις θέσεις και έξι βαθμούς καλύτερος από πέρσι ήταν και ο Βόλος, αλλά με τη συγκομιδή των 33 βαθμών, έξι περισσότερων από πέρσι, απλά μπήκε στα Playouts με τη δυνατότητα να τερματίσει ψηλότερα.

Ο Ολυμπιακός ήταν σταθερός σε θέση και συγκομιδή. Πρώτος και ένα βαθμό περισσότερο, αφού σε σχέση με πέρσι έκανε δύο ισοπαλίες λιγότερες, και από μια νίκη και ήττα περισσότερη. Οπότε οι δύο βαθμοί των ισοπαλιών μετατράπηκαν σε τρεις από τη νίκη και ήττα. Κατά τα άλλα η διαφορά νικών και ηττών του παρέμεινε ίδια, στο +20.

Εκτός του ΟΦΗ, η ΑΕΛ από τους 30 έπεσε στους 16. Σε απώλεια βαθμών ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, αφού έχει 12 λιγότερους από πέρσι, ωστόσο έχασε μόνο δύο θέσεις και μπορεί να διεκδικήσει ό,τι πήρε και πέρσι, την 2η θέση δηλαδή.

Ομάδες που δεν άλλαξαν θέση σε σχέση με πέρσι, πέρα από τον Ολυμπιακό, είναι η ΑΕΚ και η Λαμία, αν και είχαν απώλεια βαθμών. Για τη Λαμία μάλιστα η απώλεια των τεσσάρων βαθμών την έβαλε στα Playouts με μεγαλύτερη ανησυχία.

Οι καινούριες ομάδες στην κατηγορία, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης, πήραν μεγάλο κομμάτι από την πίτα των βαθμών σε σχέση με τις ομάδες που αντικατέστησαν. Και οι δύο μαζί συγκέντρωσαν 59, μπαίνοντας με σχετική ασφάλεια στα Playouts.

Η επόμενη φάση του πρωταθλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και οι κερδισμένοι της κανονικής διάρκειας υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούν στα πολλά παιχνίδια, που ακόμα απομένουν, το καλύτερο δυνατό.

Η βαθμολογία της κανονικής διάρκειας και η σύγκριση με πέρσι
(Στον πίνακα αναφέρονται η φετινή θέση, σε παρένθεση η αλλαγή θέσης και μετά την ομάδα οι βαθμοί και σε παρένθεση η αυξομείωση βαθμών σε σχέση με πέρσι)
1. (0) Ολυμπιακός 67 (+1)
2. (+4) Άρης 51 (+17)
3. (0) ΑΕΚ 48 (-3)
4. (-2) ΠΑΟΚ 47 (-12)
5. (-1) Παναθηναϊκός 45 (+1)
6. (+3) Αστέρας Τρίπολης 42 (+12)
7. (+3) Βόλος ΝΠΣ 33 (+6)
8. Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 31 (SL2)
9. Απόλλων Σμύρνης 28 (SL2)
10. (-3)Ατρόμητος 28 (-4)
11. (0) Λαμία 23 (-4)
12. (+1) Παναιτωλικός 20 (+3)
13. (-8) ΟΦΗ 19 (-15)
14. (-6) ΑΕΛ 16 (-14)