Ποσό 19.500.000 ευρώ θα διατεθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Οι στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, εκτός του μεγάλου τιμήματος που θα δώσουν για να πάρουν την άδεια, θα φορολογούνται και για τα κέρδη τους.

Από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της φορολογίας θα πηγαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι λογικό (επιχειρηματικά μιλάμε, όχι αθλητικά), οι αγώνες των σωματείων που επιχορηγούνται από τα κέρδη του στοιχηματισμού να μπουν και αυτοί στο στοίχημα.

Σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο οι ερασιτεχνικοί αγώνες αποτελούν μέρος του στοιχήματος. Παρόλο αυτά στην Ελλάδα (και αυτό είναι σωστό) δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο, όπως δήλωσαν κατά καιρούς υπεύθυνοι διαφόρων φορέων (πρόεδροι ΕΠΣ κλπ).

Αυτό όμως και για τους λόγους που προαναφέραμε μπορεί να αλλάξει καθώς δεν είναι δυνατόν μια ιδιωτική εταιρία να φορολογείτε για ένα προϊόν το οποίο δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Επαναλαμβάνουμε ότι η σκέψη είναι «επιχειρηματική» και όχι «αθλητική», για να μην παρεξηγηθούμε.

Μια τελευταία παράμετρος (που ίσως είναι και η πιο ουσιώδης) είναι ότι οι Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες έχουν στα κουπόνια τους αγώνες ξένων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου έχουν κέρδη τα οποία θα πηγαίνουν και στις Ελληνικές ερασιτεχνικές ομάδες.

Ακόμα λοιπόν και αν οι Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες δεν περιλάβουν προς το παρόν Ελληνικούς ερασιτεχνικούς αγώνες, οι αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού θα έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Αυτό θα έχει ως φυσικό επακόλουθο και οι Ελληνικές στοιχηματικές να συμπεριλάβουν και Ελληνικούς ερασιτεχνικούς αγώνες καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει παράνομος στοιχηματισμός και διαφυγόντα κέρδη και φορολογία.

https://insport.gr/