Η Λαμία ήταν καλύτερη και έχασε κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ κράτησε το 0 σε παθητικό ρόλο και παίζει τελικό με τον ΌΦΗ την ερχόμενη αγωνιστική.

Πρώτο ημίχρονο μόνο ΛΑΜΙΑ με πρωταγωνιστή τον Νάγκι

Αρκετά τα λάθη από τις δύο ομάδες και χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι το 12ο λεπτό όταν η ΑΕΛ απείλησε με το σουτ του Στίφλερ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Επασί. Τα πλάνα του Γρηγορίου άλλαξαν λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μπιάρνασον που υπέστη τράβηγμα δίνοντας τη θέση του στον Ρόμανιτς (20ο λεπτό).

Η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της μετά το πρώτο 20 λεπτο και άγγιξε το γκολ τρία λεπτά αργότερα με την έμπνευση του Άνχελ Μαρτίνεθ να πλασάρει έξυπνα με με αρκετά φάλτσα, όμως ο Νάγκι κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση. Στο 28ο λεπτό ο Μπεχαράνο απείλησε εκ νέου την εστία της ΑΕΛ, με τον Στίφλερ να παραχωρεί το κόρνερ σε νέα μεγάλη ευκαιρία. Το κακό δεν τρίτωσε για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Ντέλετιτς είδε την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι μετά από την εκτέλεση φάουλ στο 31ο λεπτό.

Η ΑΕΛ σε παθητικό ρόλο δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα με αποτέλεσμα η Λαμία να εμφανίζεται στο γήπεδο ως μόνιμη απειλή. Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Ντέλετιτς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ, με τον Νάγκι να πετάγεται και με νέα σπουδαία επέμβαση να κρατάει το μηδέν, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Καραμάνος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι!

Δεύτερο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις και συγκινήσεις

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φέστα προχώρησε σε διπλή αλλαγή περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ζίζιτς και Μπεν Χατίρα στις θέσεις των Νικολιά και Μουκαντζό. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν τον Φέστα, οι δυσκολίες όμως παρέμειναν και η ΑΕΛ αδυνατούσε να αναπτυχθεί ορθά και να κυκλοφορήσει μπάλα. Η άμυνα της Λαμίας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα μην αφήνοντας τους επιθετικούς της ΑΕΛ να πατήσουν στην περιοχή τους. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Μισοσάβλιεβιτς στη θέση του Κολομπίνο που είχε κάρτα, αλλά ούτε βοήθησε την ομάδα του.

Η Λαμία χωρίς τη κλασική ευκαιρία, όπως στο πρώτο ημίχρονο, γύρισε τις γραμμές της και προσπάθησε να παίξει στη κόντρα μέχρι το 65ο λεπτό. Κάποια σουτ των Ρόμανιτς και Σκόνδρα έφυγαν ψηλά πάνω από τα δοκάρια χωρίς να απειληθεί ο Νάγκι. Η συνέχεια θύμισε το πρώτο μέρος με τη Λαμία να κάνει παιχνίδι, την ΑΕΛ να περιμένει και τον Ντέλετις να σκοράρει όμως το γκολ να ακυρώνεται ως off side. Προς το τέλος το αγώνα οι ομάδες συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία με τη Λαμία να παίρνει το βαθμό και την ΑΕΛ να δίνει έναν ακόμα τελικό σε λίγες μέρες.

Η Λαμία την ερχόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ.

Λαμία (5-3-2) – Γρηγορίου: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σκόνδρας, Άνχελ Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπιάρνασον (20′ Ρόμανιτς), Ντέλετιτς (88′ Βασιλακάκης), Καραμάνος

ΑΕΛ (4-2-3-1) – Φέστα: Νάγκι, Μαξιμένκο, Τσότσιτς, Μπέρτος, (88′ Καρανίκας) Γιακιμόφκσι, Μουκαντζό (46′ Ζίζιτς), Στίφλερ, Ακούνια, Κολομπίνο, Νικολιάς (46′ Μπεν Χατίρα), Ντουρμισάι