Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι των ιδιωτικών αθλητικών κέντρων ποδοσφαίρου, έχουν κινήσει γη και ουρανό, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Και όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν, παρά τις όποιες επαφές είχαν σε υψηλό αθλητικό επίπεδο, εν τούτοις όλες έπεσαν στο κενό. Αυτό όπως είναι επόμενο, έχει δημιουργήσει μια δυσαρέσκεια στα ενδότερα των αθλητικών κέντρων.

Και μάλιστα είναι αρκετοί που πλέον πιστεύουν φανερά, πως στα πλάνα της Κυβέρνησης δεν υπάρχει προοπτική – πρόβλεψη για το άνοιγμα τους στο εγγύς μέλλον.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Επιτροπή των Ιδιωτικών Αθλητικών Κέντρων Ποδοσφαίρου, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

«Η επιτροπή των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αλάσσα Κωνσταντίνο , Καρβούνη Φώτη , Γραμμένο Νίκο ,Τσακανίκα Θανάση , Παθιακάκη Γεώργιο και Σύρρο Γεώργιο συνεχίζει καθημερινά να δίνει τον δικό της αγώνα ,παράλληλα με όλους τους ανθρώπους του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ έπρεπε να έχει ξεκινήσει έστω με τα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ προτόκολα ακόμη και με ατομική άθληση.

Εδω και 13 μήνες όπως σχεδόν όλες οι χώρες , έτσι και στην ΕΛΛΑΔΑ είμαστε υπό την απειλή της μεγάλης πανδημίας. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία και τον αόρατο εχθρό.

Όλοι οι πολίτες ακολουθήσαμε τις εντολές των ειδικών επιστημόνων ,τις συμβουλές των λοιμοξιολόγων ,έκλεισαν επιχειρήσεις, έκλεισε ο αθλητισμός , κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Από δύο εβδομάδες ,σε άλλες δύο εβδομάδες , σε μήνες και χρόνο, φτάσαμε σήμερα λίγο πρίν την ημέρα της επανεκκίνησης.

Ακόμη και σήμερα δυστυχώς βλέπουμε την κυβέρνηση ή τους ειδικούς που συμβουλεύουν την κυβέρνηση ,να βλέπουν από μια διαφορετική πλευρά την επανεκκίνηση του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Τα ερωτήματα πολλά , οι εικόνες με παρέες που βλέπουμε καθημερινά σε πάρκα ,πλατείες ,δρόμους ,ανοικτά γήπεδα είναι άπειρες ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,όλων των εκπροσώπων και υπουργών της κυβέρνησης είναι μόνο μία ΟΙ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ !!!!!

Τελικά τι βλέπουν αυτοί οι λοιμοξιολόγοι ,που ευλαβικά τηρήσαμε τις συμβουλές τους μέχρι σήμερα και αισίως από τα 70-80 κρούσματα στην αρχή της πανδημίας φτάσαμε σήμερα τα 3800.

Τι βλέπουν και δίνουν έγκριση να ανοίξουν κάποιες κατηγορίες δραστηριοτήτων ή επιχειρήσεων και δεν ανοίγουν τον Αθλητισμό και ειδικότερα τις προπονήσεις ποδοσφαίρου σε ανοικτά γήπεδα , με ατομική προπόνηση και με ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ.

Θα αναφέρω κάποια πράγματα που αφορούν τον κλάδο που δραστηριοποιούμαι ως μέλος της επιτροπής ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που βιώσαμε και βιώνουμε ως κράτος ,το πρώτο μέλημα όλων είναι να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε που δεν είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ όλων μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι μας την ατομική ευθύνη και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Βλέποντας όμως αυτές τις αποφάσεις των ειδικών για επανεκκίνηση δραστηριοτήτων θεωρούμε πως το δικό μας κλάδο ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο απ όλους τους κλάδους ,λαμβάνοντας υπ όψιν ότι από το ξεκίνημα της πανδημίας ,κλείσαμε την πρώτη ημέρα, ανοίγουμε πάντα τελευταίοι και ενδιάμεσα το καλοκαίρι δύο μήνες ΙΟΥΛΙΟ -ΑΥΓΟΥΣΤΟ δεν έχουμε δραστηριότητα.

Σε συνάρτηση με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης που κατά κύριο λόγο παίρνουμε το ελάχιστο των επιστρεπτέων προκαταβολών και λοιπών ενισχύσεων που περιλαμβάνουν όρους που αυτόματα μας αποβάλλουν από τη συμμετοχή μας. – Δεν καταλαβαίνουμε τη λογική της απόφασης να είναι Ανοικτά τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και να είναι κλειστά τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ πιθανόν λειτουργεί με ένα μόνο υπάλληλο και εντός του γηπέδου να αθλούνται ανεξέλεγκτα πλήθος κόσμου και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πολλοί γυμναστές προπονητές να κάνουν personal σε αθλητές.

Ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , έχει το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό να υποστηρίξει τη λειτουργία του, ώστε να μπορούν να κάνουν ατομική άθληση αθλητές με παρουσία προπονητών σε μικρά γκρουπ με αποστάσεις και πρωτόκολλα.

– Οι ειδικοί ωθούν με τις αποφάσεις τους τον κόσμο στα Δημοτικά Αθλητικά γήπεδα 5χ5 κάθε μέρα είναι γεμάτα και παίζουν ποδόσφαιρο – σε λόφους ,πλατείες, παραλίες , στους δρόμους.

Επικαλούνται την ατομική ευθύνη, επικαλούνται ότι δεν μπορούν να αστυνομεύσουν τον κάθε πολίτη .

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει η δυνατότητα αστυνόμευσης ,πρέπει να σκεφτεί κάποιος την αποσυμπίεση αυτών όλων των ανοικτών ανεξέλεγκτων χώρων ,ανοίγοντας τους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ που ο κάθε επιχειρηματίας με ευθύνη θα μπορεί να τηρήσει τα πρωτόκολλα και τους όρους λειτουργίας.

Επιτρέποντας σε σωματεία με οργανωμένες Ακαδημίες να κάνουν προπονήσεις , έστω χωρίς μπάλα , σε ανοικτούς χώρους.

– Δεν μπορούν να καταλάβουν ή δεν γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις είναι υπαίθριες ,οι προπονήσεις γίνονται έξω , δείχνουν φόβο για την απόφαση ,όταν επιτρέπουν σε κλειστούς χώρους να λειτουργούν και να μην έχουν σταματήσει καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

-Ακόμη δεν μπορούν να πάρουν απόφαση να ξεκινήσουμε με αθλητές που έχουν κάνει self test για τα σχολεία τους ,οι οποίοι θα επιδεικνύουν το αποτέλεσμα ότι είναι αρνητικοί.

– Είναι καλό να γνωρίζουν οι ειδικοί ότι το κάθε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , όπως και η κάθε σχολή ποδοσφαίρου ,αποτελούνται από συγκεκριμένο αριθμό αθλητών ,που δεν μεταβάλλονται καθημερινά και λειτουργούν ως κλειστό club. Μπορώ να αναφέρω πολλά παραδείγματα, με αντιπαράθεση που για μας κακώς λειτουργούν και ότι εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε.

Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού μέσα από τις σελίδες σου τα έχουν αναφέρει .Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους ειδικούς επιστήμονες ,τους βουλευτές και υπουργούς ότι σε αυτή την περίπτωση έχουν κάνει λάθος εκτίμηση.

Δε μπορούμε να επικαλεστούμε συγκρίσεις αριθμών γιατί παρ όλα τα μέτρα τα κρούσματα ανεβαίνουν. Στηρίζονται στο αν ανοίξουμε (υποθετικά) θα ανέβει ο αριθμός κρουσμάτων. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι .Έχουμε εξαντλήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να τους πείσουμε.

Όλοι μας στον τομέα του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , έχουμε μάθει να πειθαρχούμε σε κάθε απόφαση. Δεν απειλήσαμε την κυβέρνηση να τους πάμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων να τα παραδώσουμε.

Παρεμπιπτόντως και υποθετικά , αν κλείναμε τις 500 επιχείρησης των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ για μερικούς μήνες ,μπορείς να αναλογιστείς πόσο τεράστιο πρόβλημα θα δημιουργούσαμε. Όλα αυτά τα παιδιά που θα χωράγανε να αθληθούν στα Δημόσια Γήπεδα των Δήμων;

Ακόμη και σε αυτό το θέμα η πολιτεία δεν δείχνει την ευαισθησία ή δεν καταλαβαίνει ότι στηρίζουμε την πολιτεία, βοηθάμε στον Αθλητισμό, ότι πρέπει να μας βοηθήσει να μπορούμε να βάλουμε το κλειδί στην πόρτα να ξεκινήσουμε πάλι. Γιατί και τα μέτρα στήριξης πάλι στο δικό μας τομέα δεν φτάνουν.

Βλέπουμε με χαρά τα μέτρα στήριξης για την επανεκκίνηση της εστίασης (παρ όλο που αρκετές επιχειρήσεις έστω με delivery ή Take away δουλεύουν), εμείς δεν υπάρχουμε στα πλάνα της κυβέρνησης. Βλέπουμε επιδότηση παγίων σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία .

Εμείς ως κλάδος σ αυτό το μέτρο στήριξης πάλι με κάποιους όρους δεν συμμετέχουμε. Δηλ υπάρχει ο όρος η επιχείρηση να έχει τουλάχιστον έναν οκτάωρο υπάλληλο .Δεν μπορούμε ή πιθανόν δεν έχουμε οκτάωρους υπαλλήλους όταν ανοίγουμε 18.00 και κλείνουμε στις 23.00 κάθε ημέρα.

Υπάρχουν πολλά σημεία που νοιώθουμε ότι αδικούμαστε. Τα έχουμε μεταφέρει σε υπουργούς ,ευελπιστούμε κάποια από αυτά να διορθωθούν και να επανέρθουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Πάντως κλείνοντας θα μας επιτρέψετε να σας γράψουμε δύο ατάκες που ακούγονται στο χώρο μας. Νοιώθουμε ότι είμαστε το τελευταίο βαγόνι στο τραίνο και κάποιοι , κοιτάζουν το τραίνο με τα μάτια της αγελάδας.

Επίσης όσον αφορά την στήριξη.

Όταν κάποιος κολυμβητής πνίγετε ,ο ναυαγοσώστης για να τον σώσει ,ποτέ δε θα του ζητήσει τη φορολογική του δήλωση, το τζίρο που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ή να του βάζει όρους και προϋποθέσεις.

Πρώτα τον σώνεις και μετά κοιτάς όλα τα στοιχεία του».

Πηγή: sportime.gr