«Ζωντανός» στη «μάχη» της παραμονής σε βαθμό που να ορίζει την τύχη του έμεινε ο Παναιτωλικός, μετά τις 2 σερί νίκες με 1-0 που έκανε κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ματς όπου έδειξε εμπράκτως πως τόσο καιρό αδικεί τον εαυτό του και πως είναι σε θέση να βγει από τη δύσκολη θέση που περιήλθε.
Την ίδια στιγμή σε αμφότερα αποτυπώθηκε ο κομβικός ρόλος του Ντέλβιν Εντινγκά. Ο Κονγκολέζος χαφ που αποκτήθηκε τον Γενάρη είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με εκείνον σε καλή κατάσταση, τα «καναρίνια» είναι σε θέση να κυριαρχήσουν στον άξονα.
Μέσω του Wyscoutαποτυπώνεται μάλιστα ανάγλυφα πως πρόκειται για ένα «κομπιούτερ», με «σίγουρες» μεταβιβάσεις που προσφέρουν «ηρεμία» στο παιχνίδι της ομάδας του.
Με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέγραψε συνολικά 62/95 πετυχημένες ενέργειες και 50/62 εύστοχες μεταβιβάσεις, δηλαδή ποσοστό 80,1%. Μάλιστα το κοντέρ του είχε 5/8 μακρινές και 6/10 στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο.
Την ίδια στιγμή είχε 10/22 κερδισμένες «μονομαχίες» και 2 απομακρύνσεις, ενώ «συμμετείχε» και στο γκολ, αφού εκείνος έκανε την πάσα που με πανέξυπνο τρόπο άφησε ο Μπαρμπόσα για τον Ντάλσιο. 
Στους «Ζωσιμάδες» μέτρησε 34/51 πετυχημένες ενέργειες, ενώ «εκτόξευσε» στο 85% το ποσοστό των πετυχημένων μεταβιβάσεών του (23/27), εκ των οποίων 3/4 μακρινές και 1/1 στο επιθετικό τρίτο των γηπεδούχων. Στα αξιοσημείωτα και πάρα πολύ μάλιστα οι 4 απομακρύνσεις του (ως επί το πλείστον σε στατικές φάσεις), αλλά και οι 10/15 κερδισμένες του «μονομαχίες». 
Ετσι με αθροιστικά 73/89 σωστές πάσες (82%) στα 2 αυτά παιχνίδια φαίνεται ξεκάθαρα πως η «σιγουριά» που προσφέρει στον «κυανοκίτρινο» άξονα επιτρέπει στην ομάδα να παίρνει και πολύτιμες νίκες.
https://www.gazzetta.gr