Οι διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά είναι η τελευταία… στροφή πριν την τελική ευθεία για το πρωτάθλημα της Superleague. Από τις 5 μέχρι και τις 16 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τελευταίες αγωνιστικές σε play off και play out και έτσι θα μάθουμε οριστικά ποιοι θα βγουν στην Ευρώπη του χρόνου, ποια ομάδα θα αναγκαστεί να παίξει μπαράζ για μία θέση στο επόμενο πρωτάθλημα και ποιος σύλλογος θα υποβιβαστεί στη Super League 2 της ερχόμενης σεζόν.

Μέχρι στιγμής στα play off έχουν διεξαχθεί 6, από τις συνολικά 10, αγωνιστικές. Συνεπώς απομένουν 4 ακόμη. Ο τίτλος του πρωταθλητή έχει κριθεί εδώ και καιρό, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Από εκεί και πέρα, το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει στη διαδικασία είναι για το ποιες θα είναι οι ομάδες οι οποίες θα πάρουν τα τρία εισιτήρια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πώς έχει η βαθμολογία ενώ όλες οι ομάδες έχουν παίξει 6/10 αγώνες; Μαζί στη 2η θέση είναι οι Άρης και ΠΑΟΚ, με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται στους 58 βαθμούς και τη λογική να λέει πως πολύ δύσκολα κάποια από τις δύο θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απομένει μία ακόμη θέση στον… ήλιο λοιπόν. Θα την καταλάβει η ΑΕΚ (4η, 55 πόντοι); Ή ο Παναθηναϊκός (5ος, 51 βαθμοί);

Η Ένωση προφανώς έχει σημαντικό προβάδισμα. Ένα +4 σε τέσσερα ματς δύσκολα ανατρέπεται, αλλά οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους έχουν απομείνει. Το πρόγραμμα πάντως τους δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς τα 3 από τα 4 εναπομείναντα ματς θα τα δώσουν στη Λεωφόρο (Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός). Το μοναδικό εκτός έδρας ματς είναι αυτό με τον Άρη. Με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και 10-12 βαθμούς στα παιχνίδια αυτά, ο Παναθηναϊκός ίσως μπορέσει να πετύχει τον μεγάλο του στόχο.

Αυτό προϋποθέτει βεβαίως και στραβοπάτημα (ή στραβοπατήματα) της ΑΕΚ, που έχει ΠΑΟΚ εντός, Παναθηναϊκό εκτός, Αστέρα εκτός και Άρη εντός.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία και το πρόγραμμα, όπως παρουσιάζονται από την επίσημη ιστοσελίδα της Superleague:

7η αγωνιστική:

8η αγωνιστική:

9η αγωνιστική:

10η αγωνιστική:

Όσον αφορά τα play out, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ουσιαστικά τρεις ομάδες βρίσκονται σε κίνδυνο. Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και Ατρόμητος (32,31 και 31 βαθμοί αντίστοιχα) εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζονται στη Superleague του χρόνου. Όλα… παίζονται λοιπόν ανάμεσα σε ΟΦΗ (28 βαθμοί, σώζεται αυτή τη στιγμή), Παναιτωλικό (27, σε θέση μπαράζ τούτη την ώρα) και ΑΕΛ (24 πόντοι, υποβιβάζεται).

Προφανώς, στην πιο μειονεκτική θέση από όλους βρίσκεται η ΑΕΛ, η οποία ωστόσο έχει να δώσει δύο ματς με ομάδες βαθμολογικά αδιάφορες (Βόλο εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός). Άρα αν μαζέψει 6 βαθμούς, έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ΟΦΗ και Παναιτωλικός θα κοντραριστούν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική.

Με μια λέξη; Πανικός! Ενώ όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα κριθούν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή…

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα των play out: