Από την Δευτέρα, 10 Μαΐου, επιτρέπεται πλέον η λειτουργία  αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις. Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και για το πότε θα υπάρξει επιστροφή κόσμου στα γήπεδα μίλησε στον Alpha Radio ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα. Σίγουρα, με τον ρυθμό που εξελίσσονται και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, αρχίζω να αισιοδοξώ ότι η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά. Δηλαδή με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει εκ των πραγμάτων με την εξέλιξη των εμβολιασμών», ήταν τα λόγια του υφυπουργού Αθλητισμού.

Παράλληλα είπε μεταξύ άλλων πως:

-Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

-Χρειάζεται υπομονή και λίγος χρόνος ώστε να αφομοιωθούν από την αθλητική οικογένεια οι διαφορετικές λεπτομέρειες της σταδιακής επανεκκίνησης (διαβάθμιση επικινδυνότητας αθλημάτων, προϋποθέσεις, ημερομηνίες και επίπεδα προληπτικών ελέγχων έναρξης προπονήσεων και αγώνων).

-Η αξιοποίηση και στον αθλητισμό των ήδη διενεργούμενων seft test για τις σχολικές βαθμίδες και τους εργαζομένους βοηθά για να κάνουμε σταθερά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, πάντα βέβαια παρακολουθώντας ότι η πορεία της πανδημίας βαίνει καλώς. Διότι η μάχη με τον Covid-19 είναι συνεχής και ουδείς πρέπει να εφυσηχάζει.

-Ευχαριστώ θερμά όλη την αθλητική οικογένεια και τους εργαζομένους σε ΓΓΑ, αθλητικές μας εγκαταστάσεις και φορείς για την προσπάθεια που καταβάλουν τόσους μήνες, την υπομονή και την πειθαρχία που έχουν επιδείξει στην πιστή εφαρμογή κάθε μέτρου.

-Καταβλήθηκαν χτες 3.596.500€ στα υπόλοιπα 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία, νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ως οικονομική ενίσχυσής τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η συνέχεια των 9.672.000€ σε 3.408 σωματεία, που τα είχαν λάβει για το 2020.

-Για το 2021 η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός.

-Εργάζονται όλοι, Υφυπουργείο, Οργανωτική Επιτροπή, Περιφέρειες και εμπλεκόμενοι Δήμοι για την τέλεια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 9-12 Σεπτεμβρίου, που τόσα οφέλη θα επαναφέρει στη χώρα μας. Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πέτυχαμε.

https://www.sportime.gr/