Δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα(αν και προηγήθηκε στο σκορ), ο Παναιτωλικός, (ήττα με 2-1), αλλά έχει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία, στο ματς της Κυριακής στο Αγρίνιο…

Οι Αγρινιώτες είχαν περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μπαράζ, αλλά η μπάλα τους… τιμώρησε. Η Ξάνθη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, να φτάσει στη νίκη και να εξασφαλίσει προβάδισμα ενόψει του δεύτερου μπαράζ.

Η Ξάνθη επικράτησε 2-1 με ανατροπή του Παναιτωλικού εντός έδρας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο των μπαράζ για την άνοδο στη Super League 1. Η ρεβάνς, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (30/5) στο Αγρίνιο

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, βρήκε το γκολ που έψαχνε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και εν τέλει κέρδισε και το παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα για την άνοδο στη Super League 1.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ντουάρτε έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και ο Βέργος βρέθηκε στη πορεία της μπάλας εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της άμυνας γράφοντας το 0-1.

Εν συνεχεία, η Ξάνθη ανέβασε ρυθμό, απέκτησε την κατοχή και προσπάθησε να κυρίως από τα πλάγια να απειλήσει. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα τους και μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου δεν είχαν απειληθεί ιδιαίτερα.

Βέβαια, από το 30ο έως το 45ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Κνετ χάνοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού μεγάλη ευκαιρία με τον Τζούρμαν να ισοφαρίσουν.

Αυτό που συνέβη στην αρχή του αγώνα, πήγε να επαναληφθεί και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μεντόσα μετά από λάθος της Ξάνθης βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε στον Βέργο που ήταν στο σημείο του πέναλτι αλλά ο σκόρερ των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα του από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 52ο λεπτό όμως, η Ξάνθη ισοφάρισε. Ο Σιατραβάνης είδε τον Έμπερτ που βρισκόταν σε θέση τετ α τετ, του πέρασε τη μπάλα και αυτός εκτέλεσε τον Κνετ κάνοντας το 1-1. Αυτό, ήταν και το γεγονός που έκανε «ροντέο» το παιχνίδι καθώς ακολούθησαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

Ο Παναιτωλικός, έχασε τις περισσότερες και αυτό εν τέλει του κόστισε γιατί η Ξάνθη έφερε «τούμπα» το παιχνίδι. Στο 71ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Σρόιχεν έκανε τη σέντρα και ο Μικελτάτζε από κοντά εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων γράφοντας το 2-1.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα τους μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και κάπως έτσι παίρνουν το «πάνω χέρι» έναντι του Παναιτωλικού για την άνοδο στη μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας.

Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Θυμιάνης, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Πέτροβιτς, Θ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντιγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόζα, Ντουάρτε, Βέργος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Μεϊντάνας (Αχαΐας)