Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τον δεύτερο αγώνα μπαράζ ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Ξάνθη, πραγματική ματσάρα με πάθος, ένταση, αλλά και ρυθμό.

Χωρίς υπερβολή χθες από τις 7.00 έως τις 9.30, ο κόσμος σε Ξάνθη και Αγρίνιο ζούσε σε ρυθμούς μπαράζ.
Στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, δεν κυκλοφορούσε τίποτα. Τα περισσότερα καφέ γεμάτα από φίλους του Παναιτωλικού.

Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να τελειώσει το παιχνίδι, να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν. Έξω από το γήπεδο, γιορτή, παρά τις μεγάλες προσπάθειες τις αστυνομίας (υπήρχαν κλούβες και άντρες της ΟΠΚΕ στους δρόμους που οδηγούσαν στο γήπεδο).

Φωνές, τραγούδια, χειροκροτήματα, αλλά και αγωνία.

Μοναδικές στιγμές για χιλιάδες φίλους της ομάδας του Τραιανού Δέλλα, που πανηγύρισαν την παραμονή στην superleague και ευχήθηκαν η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη. Η ατμόσφαιρα θύμισε κάτι από την προ covid19 εποχή. Τύμπανα, φωνές, βεγγαλικά, μια μέρα γιορτινή που σίγουρα θα ήταν ομορφότερη, αν όλος αυτός ο κόσμος μπορούσε να μπει μέσα στο γήπεδο και να ζήσει το παιχνίδι όπως παλιά.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, έπεσαν κορμιά.

Πραγματικός τελικός και όχι μια ακόμη πολυδιαφημισμένη σούπα, με φανταχτερά ονόματα και glamour. Η Ξάνθη αουτσάιντερ, αλλά και άξια αντίπαλος. Αν είχε λίγη τύχη θα μπορούσε να είχε πάρει εκείνη το εισιτήριο για την άνοδο. Μέχρι το 82, ήταν με το ένα πόδι στην superleague 1.

Μάλιστα θα μπορούσε ακόμα και στις καθυστερήσεις να κάνει την μεγάλη έκπληξη, ωστόσο το εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Έμπερτ έγλειψε το κάθετο δοκάρι του Κνέτ, που είχε μείνει στήλη άλατος. Αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Έμπειρη ομάδα, με αρχή και τέλος, στημένη άριστα στο χορτάρι από τον έμπειρο Μπάμπη Τεννέ.

Ο τελευταίος γνώριζε πως για να πάρει το εισιτήριο για την άνοδο υπήρχε ένας μόνο τρόπος. Να περιμένει τον Παναιτωλικό στο μισό γήπεδο, παίζοντας με αντεπιθέσεις. Στο τέλος δεν τα κατάφερε, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά. Μην ξεχνάτε πόσο βιαστικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα της superleague 2, αλλά και τι αγώνας έγινε για να καταφέρουν να παίξουν μπάλα, όλες αυτές οι ομάδες.

Για τον Παναιτωλικό, με τον τεράστιο κόσμο, τις όμορφες εγκαταστάσεις, την οργάνωση και την οικονομική άνεση, η παραμονή στην κατηγορία μόνο επιτυχία δεν είναι, κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε συγκινημένος ο Τραινός Δέλλας, λίγο μετά τη λήξη.

Ο τελευταίος αν και με καρδιοχτύπια, κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της σεζόν σε άσχημη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.
Ίσως να είχε διαφορετική πορεία ο Παναιτωλικός, αν ο ίδιος είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι τον προγραμματισμό και τις επιλογές