Τι πιθανότερο είναι να έχουμε κόσμο όμως αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι κάτω από ποιες συνθήκες. Δηλαδή σε τι ποσοστό θα «γεμίσουν» τα γήπεδα και αν σε όσους επιτραπεί η είσοδος θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Η απόφαση των  Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η οποία έχει ήδη αργήσει αν δούμε ότι σε άλλα κράτη της Ευρώπης ο κόσμος στις κερκίδες έχει επιστρέψει σε σημαντικό βαθμό.

Οι αποφάσεις που θα πάρουν οι ειδικοί και θα τις εγκρίνει η Κυβέρνηση αφορούν: Πρώτον στο ποιοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις εξέδρες και δεύτερον στο ποσοστό των φιλάθλων επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στις κερκίδες.

Η Super League και ομάδες πιέζουν προκειμένου να υπάρξει «πράσινο φως» στο θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κι αυτό καθώς βασίζουν πολλά στα έσοδά του, από διαρκείας, εισιτήρια, χορηγούς και γενικότερα στο εμπορικό κομμάτι.

Μια άλλη παράμετρος που υπάρχει είναι είναι αν το ποσοστό οπαδών με το οποίο θα αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος σεζόν και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκειά της.

Κάποιοι από τους ειδικούς κάνουν λόγο για 25%-30%, κάποιοι άλλοι για 30% – 50% και όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουν έρθει σε μια συμφωνία.

Μάλιστα δεν αποκλείεται τελικά να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους κατά του Covid-19!

Από την άλλη σε μια τέτοια περίπτωση εφόσον η Επιτροπή καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση, τότε πιθανότατα το ποσοστό των φιλάθλων που θα επιτραπεί στις κερκίδες να είναι μεγαλύτερο.