Ο Παναιτωλικός καλείται να ξεχάσει την περσινή αγχωτική χρονιά όπου σώθηκε στο… παρά ένα και ενόψει της επόμενης θα στηριχθεί (πολύ) στους παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του

Λένε πως «τέλος καλό, όλα καλά» και επί χάρτου στον Παναιτωλικό μπορεί να ισχύει κάτι ανάλογο, αφού η ομάδα κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Αλλά σε καμία περίπτωση το παραπάνω ρητό δεν αντικατοπτρίζει το κλίμα που υπάρχει στο Αγρίνιο, αφού η παρτίδα σώθηκε στο… παρά ένα κάτι που δίνει αρνητικό πρόσημο στη «σούμα» της σεζόν 2020/21.

Πλέον τα «καναρίνια» καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη και ξεκινούν τις κινήσεις τους με ένα σκεπτικό. Τα παιδιά που βγήκαν από τα «σπλάχνα» τους θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι επειδή σώνει και ντε «πρέπει» να αναδειχθούν, αλλά γιατί απέδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν όταν η μπάλα… έκαιγε και κυρίως ότι διαθέτουν «χαρακτήρα». Δοκιμάστηκαν στα «πολύ δύσκολα», πήραν εξαιρετικό βαθμό και θα είναι ο «κορμός» και το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα ο λόγος για τους ΛιάβαΚωνσταντόπουλοΝτουάρτεΤσιγγάραΜαλή, οι οποίοι ως επί το πλείστων έπαιξαν στα περσινά και φετινά play out, όπως και στο διπλό μπαράζ με την Ξάνθη. Μόνη ίσως εξαίρεση να αποτελεί ο πρώτος, που τον Γενάρη στάθηκε άτυχος και υπέστη ρήξη χιαστού αφού λογίζεται ως «κολόνα» του αρχικού σχήματος. Παρότι μόλις τον περασμένο Φλεβάρη έκλεισε τα 20, μετρά ήδη 57 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία πολλές εκ των οποίων με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο νεαρός αμυντικός είναι ήδη αρκετά έμπειρος και εννοείται πως υπολογίζεται μόλις αποθεραπευτεί.
liavas
Ο δεύτερος μας συστήθηκε πέρσι στο Περιστέρι και στο 2-2 με τον Ατρόμητο για τα τότε play out, όπου μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του. Ακόμη δεν έχει μπει στα 20 (γεννημένος τον Αύγουστο του 2002), μετά το τέλος της φετινής κανονικής διάρκειας ήταν βασικός στις εντός έδρας αναμετρήσεις με Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη και στα Γιάννινα. Ο Παναιτωλικός κέρδισε και στις 3 (οι μόνες του νίκες σε play out&μπαράζ) και μάλιστα κράτησε το μηδέν παθητικό (3-0 επί μέρους σκορ)! Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός μετρά 28 εμφανίσεις στη Super League εκ των οποίων οι 5 είναι σε «τελικούς», αφού πλην των 3 φετινών υπάρχουν και τα περσινά παιχνίδια σε Περιστέρι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και Νέα Σμύρνη. Σε όλα η μπάλα… έκαιγε και εκείνος διακρίθηκε.

Ο Ντουάρτε από την πλευρά του ήταν ο κορυφαίος στο 1-0 επί της Ξάνθης που χάρισε στα «καναρίνια» την παραμονή τους. Ο 21χρονος Πορτογάλος που ανδρώθηκε στο Αγρίνιο είχε μέχρι τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στα play out, για όσους θυμούνται έναν πρόωρο «τελικό» αφού αν η ομάδα δεν κέρδιζε κατά πάσα πιθανότητα θα υποβιβάζονταν, μόνο 1 εμφάνιση ως ενδεκαδάτος και 10 σαν αλλαγή! Ευρύτερα από τον Γενάρη του 2019 που έγινε επαγγελματίας βρέθηκε στο «κυανοκίτρινο» αρχικό σχήμα 16 φορές, εκ των οποίων οι 10 ήταν στα play out πέρσι και φέτος και στα πρόσφατα διπλά μπαράζ με την Ξάνθη. Σε ποιο εξ’ αυτών παιχνίδι ο Παναιτωλικός δεν έπαιζε την ύπαρξή του; Ολα ήταν «must win».
duARTE

Ο Μαλής που είναι πιο «παλιός» αλλά και μεγαλύτερος από την πεντάδα των γηγενών (24 ετών) έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την «κυανοκίτρινη» φανέλα στη ρεβάνς με την Ξάνθη, παρότι μέχρι τότε το μόνο 90λεπτο που μετρούσε από τον Φλεβάρη και έπειτα (όπως και η μοναδική του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα) ήταν στο βαθμολογικά αδιάφορο 2-2 της Κρήτης.

Οσο για τον Τσιγγάρα όποτε και αν κλήθηκε να αγωνιστεί έκανε κατάθεση ψυχής, τον είδαμε και δεξιό μπακ και τραυματίστηκε σοβαρά στα play out κόντρα στην ΑΕΛ όταν και διεκδίκησε με πάθος μία μπαλιά.

Σίγουρα οι παραπάνω 5 δεν έσωσαν μόνοι τον Παναιτωλικό, αλλά ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η τρέχουσα σεζόν ήταν για τους γηγενείς μία τρανή απόδειξη πως είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα δύσκολα και όταν η μπάλα «τσουρουφλίζει». Πλέον τα «καναρίνια» μπορούν και θα στηριχθούν πάνω τους.

https://www.gazzetta.gr/