Η Αριστέα Ρόμπολα για πρώτη φορά εκλέχθηκε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Αχαΐας ενώ παράλληλα είναι και μέλος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Μιλώντας στο sportfmpatras  για τα συναισθήματα της για την εκλογή της στην διοίκηση της ΕΠΣΑ τόνισε:

«Τα συναισθήματα μου είναι δυνατά αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγομαι μέλος αφού είχα εκλεγεί στην διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Όμως η εκλογή μου στην ΕΠΣ Αχαΐας, την τρίτη μεγαλύτερη Ένωση της χώρας  με γεμίζει  μεγάλη ευθύνη ώστε να μπορέσω να συμβάλω και εγώ στην άνοδο του επιπέδου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Αχαΐας».

Ερωτηθείσα για τις ευθύνες που νιώθει ότι έχει ως μέλος της επιτροπής του γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αλλά και ως μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΑ τόνισε:

«Νιώθω διπλή ευθύνη, διπλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια τόσο  για την άνοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου αφού είμαι μέλος της επιτροπής της ΕΠΟ όσο και σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο των  ανδρών αφού πλέον είναι μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣ Αχαΐας και πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι σε ευριακό στάδιο και γίνονται βήματα για την εξέλιξη του. Καθημερινά κάθε βήμα που γίνεται είναι ένα μεγάλο βήμα για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Στόχος μου είναι να έχουν γυναικεία ομάδα  όλες οι ομάδες που  αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ως πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής ο κυριότερος στόχος είναι η υγεία των αθλητών και όλων των αξιωματούχων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και  τα πρωτόκολλα που θα ακολουθήσουμε είναι αυτά που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί της ΕΠΟ τα οποία οφείλουμε να τηρήσουμε πιστά».

Ερωτηθείσα πως νιώθει ως γυναίκα σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο τόνισε:

« Η γυναίκα αρχίζει σιγά- σιγά να κερδίζει  την εμπιστοσύνη στον ανδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου. Νιώθω πολύ δυνατή και έμπειρη να ανταποκριθώ σε κάθε πρόκληση αφού αυτή είναι η φιλοσοφία μου από τα πρώτα μου βήματα».

Μιλώντας για την στήριξη που έχει από την οικογένεια της τόνισε:

« Είμαστε μια αθλητική οικογένεια που ο ένας στηρίζει τον άλλον σε κάθε υποχρέωση. Το ποδόσφαιρο είναι μια οικογένεια που πρέπει να υπάρχουν κανόνες, στόχοι, υποχρεώσεις και επιτυχίες. Άλλωστε τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας μου ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και είναι πολύ σημαντικό να σε κάνουν αν ασχοληθείς  σε έναν τέτοιο δύσκολο χώρο».

Η σιδηρά κυρία έκανε ταξίδι στην Μυτιλήνη, μίλησε με τα σωματεία του γυναικείου ποδοσφαίρου και όπως τόνισε :

«Με αφορμή ένα ταξίδι για ιερούς προσωπικούς λόγους στην Μυτιλήνη θεώρησα ότι έπρεπε να αναζητήσω τα σωματεία που αγωνίζονται και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Β και Γ εθνικής στα πρωταθλήματα γυναικών. Συναντήθηκα, άκουσα τον προβληματισμό τους, είδα την αγάπη τους για τις ομάδες τους και τους έδωσα δύναμη ως μέλος της επιτροπής της ΕΠΟ ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο του γυναικείου ποδοσφαίρου».